reflexzoneVoor iedereen

Reflexzonetherapie is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Het kan zeer goed naast andere (reguliere) behandelmethoden worden toegepast. Zo nodig vindt er overleg plaats met de behandelend arts of verloskundige. Ook preventief kan de behandeling zeer nuttig zijn in drukke perioden, bij een stressvolle baan of voorafgaand aan een operatie.

Zo werkt reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze. Uitgangspunt van deze therapie is de wetenschap dat o.a. op de voeten zones liggen die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. Via druk en massage op de voeten wordt het hele lichaam behandeld.

Doel van de therapie is het bereiken van een natuurlijk evenwicht in het lichaam. De therapeut geneest niet, maar ondersteunt en bevordert natuurlijke processen. De therapie stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Daarnaast gaat er een ontspannende werking van uit, waardoor men zowel lichamelijk als geestelijk tot rust komt.

Geschiedenis

Reflexzonetherapie is als geneeswijze al eeuwenlang bekend.
Voor zover men nu kan nagaan werd zij al beoefend door de Egyptenaren, de Chinese volkeren en de Indianen. Begin 1900 werd deze therapie door twee Amerikaanse artsen (onder wie dr. W.H. Fitzgelrald) en een fysiotherapeute herontdekt. In 1958 heeft de Duitse fysiotherapeute Hanne Marquard de reflexzonetherapie in Europa geïntroduceerd. Sindsdien zijn er vele mensen enthousiast geworden om op deze effectieve manier mensen te helpen en de ervaringen weer door te geven aan anderen.